Omschrijving

Namens de PKN Gemeente Hoogeveen bieden wij te koop aan, een karakteristiek en multifunctioneel kerkgebouw "de Kerkboerderij" gelegen aan de Korenstraat te Hoogeveen, met eigen parkeerterrein en bijgebouw. Het totale perceeloppervlak bedraagt 3.460 vierkante meter. Met uitzondering van het oorspronkelijke voorhuis dateert het gebouw van 2001.

HUIDIGE BESTEMMING: Onder de huidige bestemming is maatschappelijk gebruik toegestaan. Momenteel is het gebouw in gebruik door PKN de Weide te Hoogeveen.

LIGGING: Aan de rand van woonwijk Trasselt grenzend aan woningen en het naastgelegen Steenbergerpark, aan doorgaande weg en op korte afstand van winkelcentrum en op- en afritten van de A28.

INDELING: Centrale ingang via dubbele deuren; ruim tochtportaal met toiletten. Centrale hal met trap naar verdieping, garderobe, ruime berging en ontmoetings-/vergaderruimte welke af te sluiten is middels schuifwand. Links bevindt zich de toegang tot de kerkzaal (ca.320m2) met fraaie raampartijen, detaillering en het podium met liturgisch centrum en preekstoel.
Rechts vanuit de centrale hal bevinden zich de overige toiletten, ruime werkkeuken en bijkeuken. In het oorspronkelijke voorhuis van het gebouw leidt een hal (met eigen entree) naar de consistorie en werkkamer. Verdieping: Vide/overloop met toegang tot de galerij boven de kerkzaal waar het orgel zich bevindt. Aangrenzend bevinden zich twee ruime vergaderruimten van elk c.a 40m2 voorzien van werkkasten en velux dakramen en welke middels schuifwand samengevoegd kunnen worden. De gang leidt langs de toiletten, keuken/pantry en nog twee vergaderruimten van elk ca. 20m2.

HERBESTEMMING/(HER-)ONTWIKKELING: het huidige kerkgebouw zal voor haar nieuwe gebruiker een andere bestemming kunnen krijgen dan deze de laatste 36 jaar heeft gehad. Van boerderij naar kerk, naar wellicht een bestemming die u zelf kunt invullen.

Share